Reunió de la ponència que ha de reformar la llei orgànica del poder judicial.
Reunió de la ponència que ha de reformar la llei orgànica del poder judicial.
Madrid

El PSOE s'abstindrà en la votació sobre l'aforament del rei Joan Carles

Els socialistes espanyols consideren que caldria una tramitació més "assossegada", que permetés el debat i la presentació d'esmenes

RedaccióActualitzat

El PSOE ha decidit no donar suport a la tramitació de la llei que ha de permetre l'aforament del rei Joan Carles. La portaveu del grup parlamentari, Soraya Rodríguez, ha anunciat en una roda de premsa que s'abstindran perquè no comparteixen les formes amb què es porta a terme la reforma d'una normativa "de tanta importància". Els socialistes espanyols consideren que caldria una tramitació més "assossegada", que permetés el debat i la presentació d'esmenes.

Rodríguez ha afegit que la decisió s'ha pres a la Comissió Permanent de l'executiva federal del PSOE, i que es traslladarà aquest dimarts al grup parlamentari.

Esquerra Plural, UPyD i el PNB, en contra


Per la seva banda, Esquerra Plural, UPyD i el PNB s'han manifestat en contra de l'aforament del rei Joan Carles. Coincideixen a dir que no cal aforar-los i critiquen la precipitació amb què ha actuat el PP.

CiU, per últim, ha lamentat les formes amb què es tramita la llei que garantirà la protecció de Joan Carles, Sofia, la reina Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia.

Primer tràmit

La reunió de la ponència que ha de reformar la llei orgànica del poder judicial, que s'ha fet aquest dilluns al matí, és el primer tràmit per a l'aforament. En principi, aquesta reforma era per regular el règim laboral i els permisos de jutges i fiscals, però el grup popular ha presentat diverses esmenes sobre l'aforament de la família reial.

El suport del PP garanteix que la norma es podrà aprovar amb una majoria suficient. Aquest dimarts es reunirà la comissió de justícia que l'ha d'aprovar.  Mentrestant, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha calculat que la llei estarà enllestida d'aquí a uns quinze dies.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut