Madrid

El PSOE difon un vídeo en què repassa com va gestionar el PP la treva d'ETA del 98

Una setmana després que el Partit Popular presentés un vídeo on denunciava la política de seguretat del govern, el PSOE en difon un altre en què repassa la manera com el Partit Popular va gestionar la treva amb ETA de l'any 98. Són disset minuts que han difòs per internet on es mostren els passos que va fer el govern en acostament de presos, l'existència de kale borroka i el robatori d'explosius per part de la banda terrorista.

Actualitzat

En els disset minuts que dura "L'altra treva" es destaca, entre altres temes, que el govern del PP va apropar 135 presos etarres al País Basc i va alliberar més de 200 membres de la banda terrorista. Fonts del Partit Socialista asseguren que en el vídeo no es donen opinions i que només es tracta d'una descripció del que va passar el 1998. Destaquen que, tot i que hi va haver més d'un miler d'actes de kale borroka i la banda va robar tones d'explosius i detonadors, l'executiu popular no va fer marxa enrere i, amb el suport de l'oposició, no va donar l'esquena a una possible solució al conflicte.

Les declaracions dels protagonistes polítics d'aquell moment són el centre del documental, com les de l'aleshores ministre de l'Interior Mariano Rajoy, que va dir que "el govern ha fet un gest", o les de l'exportaveu del govern Miguel Ángel Rodríguez, que assegurava que "no hi ha d'haver vencedors ni vençuts".

El PSOE recorda també que quan ETA va declarar la treva, el 1998, feia només tres mesos que no matava, mentre que ara fa tres anys que no ha assassinat.

Una aposta per la veritat

El secretari d'organització dels socialistes ha assegurat que el vídeo pretén posar els populars "davant el mirall" i "contribuir a la veritat" perquè els ciutadans tinguin informació sense manipulació. Blanco ha afegit que "la majoria dels que s'han manifestat de la mà del PP aplaudien quan el govern d'Aznar acostava i excarcerava presos d'ETA i parlava de generositat amb els terroristes", mentre que l'executiu socialista, ha continuat, "no demana aplaudiments ni suport incondicional, només respecte al govern i a la veritat, i aquest reportatge contribueix a la veritat, per això el fem".

El vídeo arriba només una setmana després de la polèmica per la gravació del PP sobre la política de seguretat de l'actual executiu. Els socialistes han denunciat que contenia imatges de successos que van passar durant el mandat d'Aznar, així com altres d'extretes de disturbis a Colòmbia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut