El jutge Baltasar Garzón, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
L'exmagistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Madrid

El PSOE considera que la "persecució" del jutge Garzón és per les investigacions del "cas Gürtel"

El PSOE considera que darrere la campanya contra Baltasar Garzón, suspès de les seves funcions com a magistrat de l'Audiència Nacional pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), hi ha les seves investigacions sobre el "cas Gürtel". Així ho ha declarat el ministre de Foment, José Blanco, en una entrevista a Onda Cero.

Actualitzat
"Jo crec que darrere d'algunes actuacions hi ha una estratègia de persecució implacable perquè estan molt dolguts per les investigacions que van posar en negre sobre blanc algunes actuacions del PP i els seus cercles pròxims molt vinculats al 'cas Gürtel'", ha considerat Blanco.

Blanco també ha volgut mostrar el seu "reconeixement personal" a la trajectòria del jutge perquè, segons ha dit, "ha fet una gran contribució en la defensa de la llibertat i contra el crim organitzat i el terrorisme a Espanya". "Jo crec que totes les persones de bé sempre l'han de tenir present", ha advertit.

Finalment, el ministre de Foment ha enviat "un missatge d'afecte especial" al jutge que des de divendres està suspès de les seves funcions a l'Audiència i s'enfronta a tres causes al Tribunal Suprem, dues d'elles per presumpta prevaricació -investigació dels crims del franquisme i la decisió de gravar les converses entre advocats i acusats del "cas Gürtel"- i una altra pels cobraments suposadament rebuts del Banco Santander durant la seva estada a la Universitat de Nova York.
Anar al contingut