El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena
El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena
Barcelona

El PSC votarà que no a la declaració sobiranista de CiU i ERC perquè creu que confón el dret a decidir amb la independència

El portaveu parlamentari dels socialistes catalans, Maurici Lucena, ha criticat que el document confongui el dret a decidir amb la independència i el qualifica de "text d'adolescents" i de "dubtosa qualitat democràtica".

RedaccióActualitzat
El PSC materialitzarà el seu pas de l'abstenció al no en els debats sobre la consulta sobiranista en el primer ple de la legislatura i ja ha anunciat que votarà en contra de la Declaració de Sobirania del Parlament si no hi ha canvis en el text elaborat per CiU i ERC. Ho ha avançat el seu portaveu parlamentari, Maurici Lucena, en el programa "Polièdric" de Catalunya Informació, on ha considerat que el text proposa "la independència disfressada de dret a decidir".

Segons el parer del PSC, el preàmbul de la declaració que han pactat el dos grups majoritaris de la cambra constitueix el gran element de discòrdia. Lucena ha dit que el document confón deliberadament el dret a decidir amb la independència i prejutja que l'objectiu de la consulta ha de ser l'Estat propi.

Lucena, que ha insistit que els socialistes catalans volen una consulta d'autodeterminació encara que sigui per defensar-hi el no a la independència, no ha estalviat crítiques al document, qualificant-lo de "text d'adolescents" i de "dubtosa qualitat democràtica".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut