Londres

El primer britànic tenia la pell fosca i els ulls blaus

Experts en genètica de la Universitat de Londres i el Museu d'Història Nacional s'han mostrat sorpresos per la troballa

RedaccióActualitzat

El primer britànic tenia la pell fosca i els ulls blaus. Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els científics que han analitzat l'ADN de l'esquelet més antic trobat a la Gran Bretanya conegut com l'"Home de Cheddar". El descobriment l'han fet un grup d'experts en genètica de la Universitat de Londres i del Museu d'Història Nacional.

Aquesta troballa ha quedat plasmada en una reconstrucció del considerat el primer britànic que vivia al sud-oest d'Anglaterra, fa 10.000 anys. El que han trobat és que tenia la pell fosca, els cabells arrissat i els ulls blaus, un fet que ha sorprès els investigadors.

 

Chris Stringer, del Museu d'Història Natural, que ha estudiat l'Home de Cheddar durant més de 40 anys, assegura que mai s'ho haurien imaginat:

"És increïble que ara disposem de l'ADN que ens mostra com era aquest noi: els cabells, els ulls, la cara, aquesta combinació d'ulls blaus i pell fosca és molt sorprenent. No ens ho hauríem pas imaginat i que també obtindrem de l'ADN; els detalls de la seva biologia el fet que no podia digerir la llet com a adult. Això és quelcom que va arribar realment amb l'arribada de l'agricultura i fa 10.000 anys que la gent a Gran Bretanya no tenia això".

La troballa suggereix també que la pigmentació més clara que ara es considera típica dels europeus del nord és molt més recent del que es pensava anteriorment. La bona conservació ha aportat altres informacions com que l'"Home de Cheddar" era poc tolerant als làctics.

"Per descomptat, és molt sorprenent per a un ésser humà de deu mil anys, les nostres expectatives fa uns anys hauria estat que aquest individu hauria tingut un cabell tan fosc, però una pell pàl·lida, possiblement ulls blaus, i el que tenim és bastant combinació inusual d'aquest cabell fosc i lleugerament arrissat, pell realment molt fosca i ulls blaus bastant cridaners. "

El treball pioner l'han fet amb tecnologia sofistificada prenent com a base pols de l'os del crani. L'"home de Cheddar" va viure fa 300 generacions i el seu esquelet va ser descobert fa més d'un segle a la cova de Gough, al comptat de Somerset.

ARXIVAT A:
Ciència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut