El palau del Quirinal, seu de la presidència italiana
El palau del Quirinal, seu de la presidència italiana
Roma

El president italià fa les últimes consultes per trobar solució a la crisi de govern

De moment, tots els escenaris semblen oberts, des de la convocatòria d'eleccions anticipades fins a la formació d'un govern d'unitat

RedaccióActualitzat

El president d'Itàlia, Sergio Mattarella, fa aquest dissabte les últimes consultes amb els grans partits polítics per intentar encarrilar la solució a la crisi de govern oberta per la dimissió del primer ministre, Matteo Renzi. Representants de totes les formacions polítiques amb presència parlamentària han desfilat pel palau del Quirinal, seu de la presidència italiana, des d'ahir, divendres.

Avui ho faran els representants dels partits més grans, com el Partit Democràtic de Renzi, la persona a qui el president podria tornar a designar perquè preparés una transició ordenada, segons la premsa italiana. Seria difícil però, que Matteo Renzi acceptés l'encàrrec, després del rebuig massiu dels electors al referèndum constitucional de diumenge passat.

De moment, tots els escenaris semblen oberts, des de la convocatòria d'eleccions anticipades -tal com demanen la Lliga Nord i el Moviment 5 estrelles- fins a la formació d'un govern d'unitat.

No és clar si, un cop acabi la roda de consultes, el president de la República es prendrà un dia de reflexió abans de fer cap anunci.

 

Anar al contingut