Miguel Ángel Gimeno, president del TSJC (Foto: ACN)
Gimeno creu que els Mossos tenen plenes facultats per investigar el cas. (Foto: ACN)
Tarragona

El president del TSJC: "És culpable qui espia i qui ho ordena"

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, ha assegurat, respecte als casos d'espionatge polític a Catalunya, que el delicte el comet "qui espia", encara que ha afegit que, en aquest cas, "sembla que és culpable qui espia i qui ho ordena".

RedaccióActualitzat
El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, ha assegurat, respecte als casos d'espionatge polític a Catalunya, que el delicte el comet "qui espia", encara que ha afegit que, en aquest cas, "sembla que és culpable qui espia i qui ho ordena".

Gimeno ha deixat clar que la justícia té l'obligació de "protegir la intimitat, l'honor i la imatge de les persones", així com de "perseguir qui viola aquesta intimitat", de manera que no es pot ser "col·laborador" d'aquest delicte.

"Qui està parlant tranquil·lament en un restaurant de les seves coses no ho pot acceptar, igual que ningú suporta estar tot el dia davant càmeres o micròfons. Si vols intimitat, la llei t'avala", ha remarcat.

Respecte al fet que els Mossos d'Esquadra han quedat al marge de la investigació sobre l'espionatge, un fet que es podrà revertir amb la denúncia que ha de presentar la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, Gimeno ha destacat que els Mossos tenen "totes les facultats" per investigar el cas. I ha conclòs que haurà de ser el jutge "qui determini quina policia judicial el portarà".

Des de Tarragona, on ha presidit la reunió de la Sala de Govern del TSJC, Gimeno ha indicat que està "preocupat" pel "degoteig constant" d'informacions sobre espionatge, perquè creen "angoixa i alarma social amb fonament".
Anar al contingut