Josep Oliu, aquest dimarts, durant la conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell (ACN)
Josep Oliu, aquest dimarts, durant la conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell (ACN)
Sabadell

El president del Sabadell diu que va sentir "més que ningú" el canvi de seu social

En una conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell, Josep Oliu defensa "l'arrelament històric" de l'entitat a la ciutat

RedaccióActualitzat

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha explicat aquest dimarts que el trasllat de la seu social de l'entitat a Alacant el va doldre "més que a ningú". Amb tot, ha remarcat que "a hores d'ara tothom ha entès que no hi havia una altra cosa a fer". Ho ha afirmat en una conferència a la Cambra de Comerç de Sabadell, davant d'un auditori ple d'empresaris de la ciutat i personalitats polítiques locals.

"Sé que va deixar molta gent dolguda a Sabadell, però si hi ha algú més dolgut soc jo mateix i això és així perquè aquesta és la ciutat on vaig néixer i créixer i on tant jo com la meva família hem dedicat la nostra vida personal i professional i hem tirat endavant un projecte de banc que enorgulleix la meva família."

Oliu assenyala que quan hi ha "circumstàncies extraordinàries d'incertesa i inestabilitat institucional es crea nerviosisme i això en els bancs es tradueix en moviments de traspàs de diners que poden portar a inestabilitat financera". Diu que la situació que es va viure després de l'1 d'octubre va portar a una "inestabilitat financera aguda" que considera que l'entitat va ser capaç de revertir de forma immediata amb el trasllat de la seu. "Vam estar a l'alçada de les circumstàncies perquè havíem previst que podia passar", assegura Oliu, que afegeix que ja havien advertit les institucions catalanes. Tot plegat ha permès al banc "tancar l'any després de l'ensurt de la primera setmana d'octubre amb els mateixos saldos que la primera setmana de setembre".

Pel president de l'entitat, aquest és "un episodi tancat". Així mateix, insisteix que, tot i que la seu històrica i el cor del banc són a Sabadell, "el futur és molt ampli, aquest és un banc internacional i la seva quota és molt alta en altres llocs de la geografia d'Espanya i de l'estranger".

Notícia relacionada: CaixaBank i Banc Sabadell obtenen beneficis importants el 2017

Anar al contingut