Sabadell

El Sabadell canvia de seu per la incertesa política i es trasllada a Alacant

El banc continuaria sota el paraigua del Banc Central Europeu i es garantirà l'accés a la supervisió i a la liquiditat

RedaccióActualitzat

El Banc Sabadell ha decidit canviar la seu social, que fins ara era a Sant Cugat, davant la incertesa política d'aquests dies i la possible DUI. Amb el trasllat, que farà efectiu demà, l'entitat vol frenar la caiguda a la borsa i garantir la seguretat jurídica davant del Banc Central Europeu.

La seu social es trasllada a Alacant, on ja tenen serveis centrals. Allà hi tenen la que era seu de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani, que van comprar fa gairebé 6 anys. El banc justifica la decisió per protegir-se davant la incertesa que hi ha des del referèndum.

Les accions del banc han baixat els últims dies i els clients cada cop pregunten més a les oficines. Així doncs, el banc busca calmar ànims i seguretat jurídica davant del Banc Central Europeu, per assegurar-se la liquiditat i el Fons de Garantia de Dipòsits.

L'operativa es mantindrà a Catalunya, però els impostos es paguen allà on tenen la seu social. És el mateix esquema que fa servir el BBVA, que té seu social a Bilbao; el Santander, que treballa des de Madrid però té la seu a Santander, o Bankia, amb seu social a València.

CaixaBank, amb el mateix dilema

L'altre banc amb seu a Catalunya, CaixaBank, també fa temps que té aquest mateix dilema i prendrà una decisió aquest divendres.

Què implica i què no el trasllat de domicili social de Catalunya?

El canvi de seu és un tràmit senzill que es fa al notari. Fa referència al domicili oficial de l'empresa, però no implica un canvi de les seves oficines centrals ni tampoc el trasllat de la plantilla. El que sí que implica és que l'empresa deixa de pagar determinats impostos i la junta d'accionistes tampoc es faria a Catalunya.

Amb aquesta decisió, el Banc Sabadell no surt de la zona euro i seguirà supervisat pel Banc Central Europeu i, per tant, tots els diners dels seus clients seguiran protegits exactament igual que fins ara, sota el paraigua del Fons de Garantia de Dipòsits espanyol.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut