El líder del PP basc, Antonio Basagoiti
Basagoiti opina que qui critica Wert és un talibà

El president del PP basc, Antonio Basagoiti, defineix com a "talibans" els que critiquen el ministre Wert

Antonio Basagoiti, líder del PP del País Basc, ha criticat els "talibans" que carreguen contra el ministre José Ignacio Wert i ha afirmat que tant els nacionalistes bascos com catalans han utilitzat la llengua per adoctrinar.

RedaccióActualitzat
El president del Partit Popular basc, Antonio Basagoiti, ha defensat el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i ha qualificat de "talibans" aquells que l'estan criticant, arran de la reforma educativa que impulsa el govern espanyol.

Basagoiti nega que Wert hagi revifat el conflicte sobiranista de Catalunya. Segons el dirigent del PP, el ministre s'ha adonat que l'important no és que els alumnes sàpiguen molt d'identitat catalana i basca, sinó que estiguin preparats per competir en aquest món global, i s'ha referit d'aquesta manera als qui ataquen l'actuació del titular d'Educació: "Ara ha arribat un ministre que ha dit: 'A veure, vostès, posem una mica de sentit comú', i com que són uns talibans aquells que qüestionen tot el que es plantegi de llibertat lingüística i de normalitat real de la llengua en aquests territoris, han entrat a sac contra Wert", ha apuntat Basagoiti.

El màxim responsable del PP d'Euskadi ha indicat que els nacionalistes bascos i catalans s'han posat nerviosos davant la reforma educativa del govern espanyol. Segons Basagoiti, "no estan acostumats que algú els pari els peus, però la veritat és que la història de la llengua al País Basc i a Catalunya ha estat la d'utilitzar-la per adoctrinar.













Anar al contingut