Equador

El president de l'Equador aconsegueix formar un nou Parlament després de tres setmanes de crisi institucional

El president de l'Equador, Rafael Correa, ha aconseguit formar un nou Parlament després de tres setmanes de crisi institucional. Una vintena de diputats han jurat el càrrec en substitució dels que van ser destituïts per negar-se a aprovar la reforma constitucional impulsada pel president. Amb la nova distribució parlamentària, Correa gairebé s'assegura l'èxit de la seva proposta, que aspira a alinear l'Equador amb la Veneçuela d'Hugo Chávez.

Actualitzat

Després del nomenament, el Congrés ha aprovat una resolució per censurar els 57 legisladors que van ser destituïts fa unes quantes setmanes pel Tribunal Suprem Electoral (TSE). En la resolució, els 55 legisladors presents a la cambra han acordat "reconèixer que el desenvolupament parlamentari de la majoria integrada pel Partit Social Cristià (PSC), el Partit Renovador Institucional Acció Nacional (PRIAN), el Partit Societat Patriòtica (PSP) i la Unió Demòcrata Cristiana (UDC) ha provocat accions lesives a l'ordenament jurídic i a l'interès nacional".

Per la seva part, el president del Congrés, Jorge Cevallos, ha nomenat els 21 suplents per completar el nombre de diputats presents a l'hemicle establert per la llei, que en fixa un mínim de 51 per poder fer les sessions.

D'altra banda, Cevallos ha destacat que esperarà que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre els recursos interposats pels legisladors suspesos pel Tribunal Suprem Electoral abans de designar noves autoritats parlamentàries i de conformar les comissions pendents.

Anar al contingut