Palma

El PP planta Antich i li exigeix trencar el govern balear abans de negociar una sortida a la crisi

Aquest matí el president de les Balears, el socialista Francesc Antich, ha començat una ronda de contactes amb tots els partits per intentar trobar una solució a la crisi de govern oberta amb la imputació del fins ara conseller de Turisme. Miquel Nadal, d'Unió Mallorquina, va dimitir aquest dijous després de ser imputat per la seva presumpta vinculació amb dues trames de corrupció. Antich es reunirà per separat amb els representants del seus socis del Bloc i Unió Mallorquina. El president vol aconseguir una sortida consensuada a la crisi, però tampoc descarta trencar el pacte i governar en minoria amb suports puntuals. L'opció de convocar eleccions anticipades seria l'últim recurs.

Actualitzat
El president balear, Francesc Antich, vol superar l'actual crisi de govern, tot i que una part de l'executiva del PSIB-PSOE vol que expulsi de l'executiu Unió Mallorquina (UM), un dels socis de govern, integrat per sis partits i presidit pels socialistes.

Així ho ha comunicat Antich al president d'Unió Mallorquina, Miquel Àngel Flaquer, amb qui s'ha reunit durant més d'un hora. UM és el partit al qual pertany el fins ara conseller de Turisme, Miquel Nadal, que aquest dijous va dimitir després de la seva imputació com a presumpte implicat en dues trames de corrupció.

Segons ha explicat Flaquer, la trobada amb Antich ha acabat sense conclusions i sense que el president balear hagi posat condicions a la formació nacionalista, el líder de la qual veu la situació "complicada" i ha assenyalat que desconeix si el seu partit continuarà o sortirà del govern balear durant les pròximes 24 hores.

Les reunions entre Antich i Unió Mallorquina continuaran durant les pròximes hores. També hi haurà contactes amb el Bloc, soci de govern, i el Partit Popular, l'únic que exerceix l'oposició en el Parlament balear, tot i que aquesta formació ha anunciat que no es reunirà amb Antich si abans no trenca el pacte de govern.
Anar al contingut