Menys terminals de creuers i més espai d'ús ciutadà al port de Barcelona

És un dels acords assolits entre Ada Colau i Sixte Cambra, que també preveu reduir la contaminació

RedaccióActualitzat

El nombre definitiu de terminals de creuers al port de Barcelona es limitarà a set. És un dels acords assolits entre l'alcaldessa, Ada Colau, i el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra.

Els diversos acords pretenen avançar en la integració dels espais estratègics del front litoral, guanyar espais per a l'ús veïnal i millorar la gestió de la mobilitat i la reducció d'emissions.

En el cas dels creuers, les set terminals es concentraran al moll adossat seguint un pla d'etapes. Per tant, es retiraran totes les terminals de creuers del "port ciutat" i les zones que ocupen actualment s'obriran a l'ús ciutadà. També es traslladarà al moll adossat la terminal de ferris de Drassanes.

Un cop fets tots els trasllats, s'actualitzarà el Pla Especial del moll Barcelona, que s'ampliarà al moll Drassanes, per reordenar els espais alliberats i obrir-los a l'ús públic ciutadà.

El Port sol·licitarà l'elaboració d'un informe sobre el sistema de control actual de les emissions dels vaixells i i els resultats obtinguts. També encarregarà un estudi específic de l'impacte de la contaminació al port a llarg termini, amb especial èmfasi en les partícules en suspensió i l'impacte als barris de proximitat, concretament, als districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc. Finalment, formularà un pla de gestió sostenible de la mobilitat terrestre de creueristes.

Un altre dels acords fa referència a la tercera modificació del Pla Especial de la Nova Bocana que impulsa el Port de Barcelona. El pla preveu augmentar l'espai públic en 14.000 metres quadrats addicionals. Això suposarà que el 100% dels espais que envolten el mirall d'aigua de la marina i dels seus entorns sigui d'ús públic. En tot l'àmbit es limitarà l'ús comercial a un 20% i el de restauració, a un 15% del sostre total.

El Pla també preveu la rehabilitació dels tinglados del moll de Llevant.

Finalment, els acords inclouen el desplegament d'un nou node formatiu i tecnològic vinculat a la nàutica. L'Institut de la Nàutica de Barcelona tindrà a la seva disposició 2.500 metres quadrats de sostre de l'edifici El Far i dues edificacions per a tallers i drassanes.

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut