Vall d'Aran / Pallars Sobirà

El Parc Nacional d'Aigüestortes veurà augmentada la seva superfície un 90%

La Generalitat ampliarà un 90% la superfície del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, així com un 60% la zona perifèrica de protecció. A principis de juliol es va presentar el projecte als alcaldes implicats. Entre ells, n'hi ha que s'hi oposen en considerar que el seu territori està massa protegit i, en canvi, n'hi ha d'altres que creuen tot el contrari.

Actualitzat

El projecte compta amb el suport d'ajuntaments com els de Sort o la Torre de Cabdella, que no tenen una gran extensió de territori dins del parc. Aquests consistoris creuen que formar part d'Aigüestortes els pot ajudar a conservar les activitats tradicionals i a aconseguir més serveis, ja que la presència de força nombre de turistes al parc s'ha convertit en un motor econòmic per als municipis des d'on s'hi pot accedir. En canvi, municipis com la Vall de Boí i el d'Alt Àneu s'hi oposen perquè creuen que ja tenen massa territori protegit.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, s'ha reunit amb els alcaldes afectats per l'ampliació del parc, ja que vol consensuar amb els municipis el nombre d'hectàrees ampliades, que la conselleria desitjaria que fossin efectives l'any vinent.

A més, Baltasar ha explicat que es farà un estudi de com es pot compatibilitzar l'activitat humana amb la protecció de la natura a l'àrea perifèrica.

Anar al contingut