Vaques de l'Albera pasturen al Parc del Montnegre (Foto: ACN)
Vaques de l'Albera pasturen al Parc del Montnegre (Foto: ACN)
Sant Celoni

El Parc del Montnegre recupera la vaca de l'Albera, una espècie en perill d'extinció

La Diputació i l'Obra Social de la Caixa lideren aquest programa, que facilita la neteja dels boscos, reinsereix persones en risc d'exclusió i recupera el paisatge.

RedaccióActualitzat

Una vintena de vaques de la raça de l'Albera, una espècie en perill d'extinció, ja pasturen per les zones recuperades de la Vall dels Furiosos, al Parc del Montnegre i el Corredor. Fins ara es tractava d'un espai abandonat que presentava un alt risc d'incendi. El pasturatge suposa una lluita "passiva" contra els incendis en una zona on el 95% de la superfície és forestal.

L'espècie ha estat introduïda a partir d'un projecte, liderat per la Diputació i l'Obra Social de la Caixa, per recuperar el paisatge i els valors ecològics de la zona. El programa, que es fa des del 2006, ha permès adequar una vintena d'hectàrees, cinc per al pasturatge i quinze per al sembrat. També s'han restaurat 3.400 metres lineals de bosc de ribera.

Durant aquest 2014 està previst recuperar 7 hectàrees més i construir basses d'aigua perquè el bestiar hi pugui beure. La inversió total del projecte supera els 250.000 euros.

Els treballs de recuperació d'espais els han fet una trentena de persones en risc d'exclusió social.

Anar al contingut