Barcelona

El nou bisbe de Solsona contradiu Varela i defensa l'existència d'una església catalana

El nou bisbe de Solsona, Xavier Novell, creu que hi ha una realitat sociològica que justifica parlar d'una església a Catalunya. Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" en resposta al president de la Conferència Episcopal Espanyola, Antonio María Rouco Varela, que ho nega. Novell veu amb bons ulls que els ciutadans omplin de senyeres el recorregut de la comitiva papal i reconeix que amb els anys s'ha acostat a posicions més conservadores, tot i que insisteix que els bisbes no s'han de catalogar políticament.

Actualitzat
El nou prelat de Solsona, Xavier Novell, el més jove de l'Estat amb només 41 anys, s'ha pronunciat sobre les paraules del president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Antonio María Rouco Valera, en què nega l'existència d'una església catalana.
 
Novell ha dit que a Catalunya hi ha una realitat sociològica que justifica parlar d'una església catalana. En tot cas, Xavier Novell ha afirmat que no s'han de posar etiquetes als bisbes i, per tant, no s'ha reconegut ni catalanista ni progressista ni conservador, en relació amb les crítiques que li arriben des d'un sector del clergat de la Segarra per ser continuista de la línia conservadora del seu antecessor, Jaume Tresserra.

Xavier Novell també ha parlat del litigi de les obres d'art de la Franja entre les diòcesis de Lleida i Barbastre. Tot i que el Vaticà n'atorga la propietat a l'Aragó, el bisbe reconeix que les peces estan sotmeses a una llei civil que s'ha de respectar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut