Un quiròfan d'un hospital en una imatge de recurs.
Un quiròfan d'un hospital en una imatge de recurs.
Madrid

El Ministeri de Sanitat fa retirar anuncis de venda de ronyons del web "Milanuncios.com"

L'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) ha fet saber a la Brigada de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil que a la pàgina web "Milanuncios.com" es publicaven diferents anuncis de venda de ronyons. A l'Estat, la compra-venda d'òrgans, i també l'anunci i la promoció són delictes tipificats en el codi penal que poden arribar a ser penalitzats amb 12 anys de presó. Des del Ministeri de Sanitat han confirmat a TV3 que finalment el portal web ha retirat aquests anuncis.

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Sanitat ha actuat perquè el portal web "Milanuncios.com" retirés diferents anuncis de venda de ronyons. Ara ja no es veuen aquestes ofertes publicitàries que havia detectat l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) i que ha fet saber a la Brigada de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil.

A l'Estat, la compra-venda d'òrgans, i també l'anunci i la promoció són delictes tipificats en el codi penal que poden arribar a ser penalitzats amb 12 anys de presó, ha assegurat l'ONT, que ha recordat que la legislació espanyola ha sigut "pionera a tot el món" en la tipificació penal d'aquest delicte. A més, es penalitza amb penes de presó aquells ciutadans que facin l'anomenat "turisme de trasplantaments".

Després de dir que a Espanya és "impossible" que la venda d'òrgans es pugui materialitzar, l'ONT reitera "l'obligació legal per part de l'administració d'actuar davant d'un delicte" i manté que cal mantenir una política de "tolerància zero amb el tràfic d'òrgans".

Anar al contingut