El Madrid suma la primera victòria, amb polèmica en els últims segons (76-72)

El Reial Madrid es va apuntar la primera victòria en el "play-off" final de la Lliga Endesa, amb un triomf ajustat en els últims instants del partit, en què els jugadors i la banqueta del Barça van protestar per diverses decisions arbitrals decisives.

El Reial Madrid es va apuntar la primera victòria en el "play-off" final de la Lliga Endesa, amb un triomf ajustat en els últims instants del partit, en què els jugadors i la banqueta del Barça Regal van protestar per diverses decisions arbitrals decisives.

El Barça va tenir el triomf a l'abast fins al final, després d'haver dominat el xoc amb claredat durant prop de 30 minuts, però, tal com va passar en les semifinals de l'Eurolliga, no va saber mantenir un avantatge còmode en l'últim quart.

El base Víctor Sada, el millor blaugrana aquest diumenge, va tenir a la mà l'última pilota per avançar el seu equip d'un punt a falta de dos segons, però un contacte de Sergi Llull li va impedir fer bàsquet. Els àrbitres no van veure res d'irregular en l'acció de l'escorta blanc, amb la qual cosa el primer punt de l'eliminatòria es va quedar a la capital d'Espanya.

Al Barça li va costar entrar en el partit i va ser molt imprecís en els llançaments durant tot el primer quart, però va incomodar prou el Madrid per no permetre que es distanciés en el marcador (21-14). Va ser en el segon quan Sada va entrar en joc i va connectar el primer triple després de cinc errors consecutius dels seus companys.

Va ser el tram més inspirat dels blaugrana, amb Lorbek i Tomic generant inseguretat dins la zona blanca i deixant l'exterior obert per a un autèntic bombardeig dels homes petits. El base badaloní va fer quatre dianes de tres punts sense fallar i això va permetre al Barça arribar al descans amb un esperançador 35-45.

Les forces es van igualar en la segona part. Els dos equips van passar minuts de nervis i van estar més concentrats a controlar-se l'un a l'altre que no pas per generar joc ofensiu. Tot va canviar en l'últim quart, quan Pablo Laso va ordenar als seus homes una defensa més agressiva -sovint per tota la pista- que, d'altra banda, no els va penalitzar en el capítol de faltes.

El Barça, en canvi, va entrar en bonus ràpidament mentre el Madrid remuntava a poc a poc amb un Sergio Rodríguez esplèndid, que va saber prendre bones decisions en moments clau.

El partit va quedar lligat en els últims tres minuts (65-65) i el Madrid va arribar a avançar-se en l'últim (73-72). Malgrat això, el Barça va tenir l'oportunitat de sentenciar amb la jugada de Sada que va desfermar la polèmica. Es van viure moments de tensió entre les banquetes, tot i que els àrbitres no hi van voler intervenir. Sí que van assenyalar, però, una tècnica per protestar a Navarro, que va derivar en la sentència del 76-72.