Primera Divisió

El Madrid recupera el liderat provisional amb una contundent golejada a Mendizorrotza per 1 a 5

El Reial Madrid ha superat l'anomenat "síndrome del nord" i ha aconseguit una fàcil victòria per 1 a 5 en la seva visita a Mendizorrotza, un camp on no ha perdut en els últims 72 anys. Els blancs s'han passejat davant d'un rival enfonsat que ha encaixat 11 gols en contra en els últims dos partits de Lliga. Ronaldo, amb un "hat-trick" i Raúl, amb dos gols més, han estat els artífexs de la golejada. Amb aquest triomf, el Madrid recupera el liderat provisional de la Lliga, a l'espera del partit de la Reial Societat contra el Valladolid.

Encara no s'havia arribat al primer minut de joc, quan l'Alabès ha tingut la primera ocasió per avançar-se en el marcador. Casillas ha desviat el xut del català Rubén Navarro. En el minut 4, Roberto Carlos ha pogut fer el 0 a 1 amb un potent llançament de falta que ha fregar el travesser. En el minut 11, el Madrid s'ha avançat amb un gol de Ronaldo, que ha batut Dutruel amb un xut creuat, després de desfer-se amb facilitat del defensor. Tot i que l'Alabès ha buscat amb insistència el gol de l'empat, en el minut 34, Raúl, en una posició més que dubtosa, ha fet el 0 a 2 aprofitant un greu error de Dutruel en la sortida. Amb aquesta diana, Raúl ha igualat Hugo Sánchez, amb 377 gols, en la llista dels màxims golejadors de la història del club blanc. El Madrid ha continuat jugant amb molta comoditat i, abans del descans, Ronaldo ha estat a punt de fer el tercer, en una jugada molt semblant a la del 0 a 1. En el minut 20 de la represa, el Madrid ha sentenciat el partit de forma definitiva amb el 0 a 3, fet per Ronaldo, després d'una gran assistència de Raúl. El brasiler ha deixat en evidència Abelardo i ha batut Dutruel. L'Alabès hi ha posat una mica d'emoció amb l'1 a 3, fet per Iván Alonso, de cap, en el minut 75, però només ha estat un miratge, perquè dos minuts després, en un ràpid contraatac, Ronaldo ha marcat l'1 a 4, completant el seu primer "hat-trick" de la temporada. En una nova arribada del Madrid a l'àrea de l'Alabès, Raúl ha marcat el cinquè, en el minut 81, aprofitant l'enèsim error de la defensa local. Aquesta fàcil victòria permet l'equip de Vicente del Bosque recuperar el liderat provisional de la Lliga, amb 49 punts, un més que la Reial Societat, que aquest diumenge visita el camp del Valladolid. ATHLETIC DE BILBAO, 2 - RECREATIVO, 3 El Recre, cuer de la Primera Divisió, ha donat la gran sorpresa a San Mamés amb una victòria per 2 a 3 que li permet mantenir esperances de salvar la categoria. L'equip andalús ha decidit el partit en només 18 minuts de la primera part, amb un espectacular 0 a 3, gols de Benítez, Romero i Xisco, davant de la incredulitat de l'afició local. En la represa, l'Athletic, a base de coratge, ha pogut maquillar el resultat final amb gols d'Asier del Horno i Ezquerro, però s'ha quedat sense temps de poder aconseguir com a mínim un empat.