Madrid

El jutge ordena bloquejar tots els comptes bancaris de Rodrigo Rato

El jutge que porta el cas ha demanat a les associcacions de la banca i les caixes d'estalvi informació dels moviments dels comptes

RedaccióActualitzat

El cas contra Rodrigo Rato avança. Dos dies després de fer-se públic l'escàndol, el jutge ha donat l'ordre de bloquejar tots els actius que l'exvicepresident té en bancs i caixes.

El responsable de la instrucció, el jutge Antonio Serrano, ha enviat un requeriment a la patronal de les entitats financeres perquè bloquegin els comptes de Rato. El magistrat s'ha dirigit a l'Associació Espanyola de Banca (AEB), la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) i la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit (UNACC).

Segons informa l'agència EFE, que cita fonts de la investigació, el jutge ha demanat a les entitats que congelin els comptes corrents, dipòsits, fons d'inversió i préstecs on aparegui Rato com a titular, però també de les societats relacionades amb ell.

El magistrat també ha requerit informació històrica dels moviments d'aquests comptes.

La petició arriba després de la detenció de l'exministre dels governs d'Aznar i de l'escorcoll de la seva casa i del seu despatx.

Hisenda investiga Rato per un suposat entramat d'empreses familiars amb seus en paradisos fiscals per intentar ocultar patrimoni i evitar possibles embargaments per part de la justícia en el "cas Bankia". Rato ha negat que tingui cap societat fora d'Europa.

Anticorrupció vol el cas

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat la competència per assumir l'acusació oberta a Rato. Se l'acusa de frau, blanqueig de diners i aixecament de béns. Argumenten que hi ha una connexió entre la denúncia de la fiscalia de Madrid i fets que han estat investigant. Dilluns, el fiscal general de l'Estat estudiarà la petició.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut