El jutge Elpidio Silva no acudeix a declarar per la seva actuació al "cas Blesa".
Elpidio José Silva en una foto d'arxiu.
Madrid

El jutge Elpidio Silva torna a evitar comparèixer per la seva actuació en el "cas Blesa"

La policia no li ha pogut entregar en mà la notificació de la citació, malgrat que ha intentat localitzar-lo al seu domicili durant tot el cap de setmana, segons fonts jurídiques

RedaccióActualitzat

El jutge Elpidio José Silva no s'ha presentat a declarar aquest dilluns al Tribunal Superior de Justicia de Madrid (TSJM), on estava citat a dos quarts de deu del matí en relació amb la causa que se segueix contra ell. El motiu és que la policia no li ha pogut entregar en mà la notificació de la citació, malgrat que ha intentat localitzar-lo al seu domicili durant tot el cap de setmana, segons fonts jurídiques.

És el segon cop que el magistrat, imputat per un delicte de revelació de secrets perquè va filtrar als mitjans els prop de 8.800 correus de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa, no acudeix a l'interrogatori de la jutge Susana Polo. El dia 11 de juny Silva va aconseguir ajornar la seva compareixença en recusar la instructora de la causa.

Fins ara, Polo ha interrogat vuit testimonis que podrien haver sabut que Silva, que actualment es troba suspès de les seves funcions com a jutge, tenia accés al contingut dels correus. Els testimonis haurien estudiat la possible utilitat dels documents o l'haurien ajudat a publicar-los.

El mateix Silva va ordenar intervenir els correus de Blesa mentre l'investigava per la concessió d'un crèdit de 26,6 milions d'euros al Grup Marsans de Díaz Ferrán.

 

 

Anar al contingut