Barcelona

El govern restitueix els delegats a Alemanya i Itàlia

Artadi diu que el trasllat dels independentistes a presons catalanes és una "obligació legal" i es queixa de falta d'informació sobre els acostaments

Actualitzat

El consell de govern ha restituït la delegada del govern de la Generalitat a Alemanya, Marie Kapretz, i del delegat a Itàlia, Luca Bellizzi Cerri, al càrrec, segons ha anunciat la consellera de Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi.

Tots dos ja ocupaven aquesta responsabilitat quan el govern espanyol va tancar les delegacions i els van destituir en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

D'altra banda, el govern s'ha queixat de la falta d'informació sobre els acostaments els independentistes presos per part de l'executiu espanyol.

La portaveu ha deixat clar que en reclamen la llibertat i que el trasllat de presos a presons catalanes és una "obligació legal", no una concessió, i que la petició de la Generalitat és que siguin alliberats de forma immediata.

"És una obligació legal, no una contrapartida. La nostra petició és la mateixa: els volem a casa, no a prop de casa. Seguirem reclamant que els alliberin amb la mateixa intensitat".

Artadi ha explicat també que el president de la Generalitat, Quim Torra, vol parlar amb el president espanyol, Pedro Sánchez, en la trobada prevista per al 9 de juliol de l'"existència de presos polítics" així com de la presència del franquisme en l'espai polític i civil de l'Estat.

Abans de la reunió entre els caps dels dos executius, el govern també ha designat els seus representants en les quatre comissions bilaterals mixtes amb l'Estat. Es tracta de la comissió bilateral Generalitat-Estat, la comissió mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals, la comissió bilateral d'Infraestructures i la comissió mixta de Transferències Estat-Generalitat.

Aquestes comissions, ha dit Artadi, seran la via per vehicular "els incompliments" que demanda el govern a l'Executiu espanyol si després de la reunió entre els dos dirigents s'estableix un "diàleg sincer".

El govern, finalment, ha aprovat el nomenament de Mercè Conesa com a presidenta de l'Autoritat Portuària de Barcelona; el de Mar Camacho com a directora general d'Educació Infantil i Primària; i el de Francesc Xavier Grau com a secretari d'Universitats i Recerca.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut