El govern recomana actuar amb normalitat i estudia els passos que cal fer

Els membres del govern van anar tots a dormir a casa i el president a Girona, en una imatge de normalitat

RedaccióActualitzat

El govern estudia quins passos ha de fer després de rebre l'encàrrec del Parlament d'obrir un procés constituent. L'executiu, que es va reunir aquest divendres al vespre al Palau de la Generalitat al mateix temps que La Moncloa anunciava que els cessava, demana als treballadors públics que continuïn fent la seva feina.

El govern analitza ara quins passos ha de fer per complir el mandat del Parlament de tirar endavant la República Catalana i obrir un procés constituent, però també ha de veure com resol l'aplicació del 155 que ja publica el BOE i que inclou el cessament del president de la Generalitat i de tot el govern, i la convocatòria d'eleccions per al dijous 21 de desembre. 

En el mateix moment en què el Consell de Ministres acordava la suspensió de l'autonomia de Catalunya, Puigdemont reunia al Palau de la Generalitat els consellers i alguns alts càrrecs del govern.

De la reunió, n'han transcendit molt pocs detalls, però sí el missatge de Puigdemont que els treballadors públics segueixin fent la feina com fins ara.

El govern també va anunciar que el conseller de Territori, Josep Rull, assumeix la cartera d'Empresa, que va quedar buida quan Santi Vila va dimitir dijous a la nit, abans de la declaració d'independència.

Els membres del govern van anar tots a dormir a casa. En una imatge més d'aquesta normalitat, el president de la Generalitat va anar a dormir a Girona.

ARXIVAT A:
Article 155IndependènciaProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut