Puigdemont, Junqueras i Forcadell al Parlament just després d'haver-se declarat la independència
Puigdemont, Junqueras i Forcadell al Parlament just després d'haver-se declarat la independència

Puigdemont: "Ara hem de mantenir el país en el terreny del civisme i de forma pacífica"

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha dirigit a totes aquelles persones presents en el vestíbul de Parlament, pocs minuts després que l'hemicicle aprovés la declaració d'independència i instés el govern a aplicar-ne els efectes i obrir un procés constituent.

Puigdemont, a les mateixes escales del vestíbul del Parlament s'ha adreçat a alcaldes, diputats i periodistes. Ha volgut dir unes paraules "que volen contribuir a la grandesa del Parlament".

"Avui s'ha fet un pas llargament esperat i lluitat. Ciutadans de Catalunya, venen hores en què a tots ens tocarà mantenir el pols del país en el terreny del civisme i de forma pacífica. Siguem-ne dignes."

Puigdemont ha subratllat que "sense cap mena de dubte, són les institucions i les persones les que construïm poble i societat". I s'ha dirigit als alcaldes per demanar-los que treballin per construir aquest poble. Els ha dit que és a les seves mans i a les de tots la construcció d'aquest poble.

 

 

El vicepresident Oriol Junqueras ha agafat la paraula just després. Junqueras ha demanat als ciutadans que actuïn sempre amb responsabilitat, humilitat i generositat. També s'ha volgut adreçar a aquells ciutadans que puguin sentir por:

"Actuem de bona fe i encomano als ciutadans la confiança per assumir els reptes de present i futur."

Junqueras assegura que volen reiterar el compromís de ser un poble integrador i que vol garantir la igualtat de drets a tots els ciutadans.

"Ens adrecem als germans del món i en particular als nostres germans de les terres espanyoles, amb qui compartim tantes coses en comú. Ens volem adreçar en especial a ells per reiterar el nostre compromís per construir un futur en comú molt millor per a tots."

 

 

Aquest torn de paraules l'ha acabat Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, que ha preguntat a tots els alcaldes presents si estan compromesos amb la construcció de la República Catalana.

"Els ajuntaments representem la política de proximitat i som els que defensem dia a dia la política social. Alcaldes i alcaldesses, us comprometeu amb la construcció de República Catalana que s'acaba de proclamar?"

 

Els alcaldes han respost amb un sorollós "sí" abans de cantar, tots plegats, el cant d'"Els segadors".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut