Madrid

El govern espanyol fa marxa enrere i retornarà l'atenció sanitària als immigrants irregulars

Alonso diu que els immigrants sense papers no recuperaran la targeta sanitària

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Sanitat es fa enrere i ha decidit que els immigrants en situació irregular tornin a tenir dret a l'atenció primària als centres públics. En una entrevista a l'agència de notícies EFE, el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, assegura que es garanteix l'assistència sanitària per "qüestions de salut pública" i perquè és més pràctic que se'ls pugui atendre als centres d'atenció primària per evitar que se saturin les urgències. "Ho veiem molt clar i treballem en això, estem disposats a fer un pas, crec que no té sentit que no se'ls pugui atendre a l'atenció primària", ha manifestat.

Ara bé, Alonso ha dit que de tota manera no recuperaran la targeta sanitària que se'ls va retirar amb l'aprovació de la reforma sanitària el 2012. El ministre ha estat contundent i ha dit que està "completament en contra" que els immigrants sense papers siguin titulars d'una targeta "que els donaria un dret a Europa que no existeix a cap altre país".

Alonso tampoc és partidari de retirar altres mesures com el copagament farmacèutic perquè Espanya, diu, sempre ha tingut una despesa de medicaments "molt elevada" i cal continuar "sent exigents amb el seu control".

Tot i això, Catalunya, amb competències en matèria de salut, no va aplicar el decret del govern espanyol. El Departament de Salut només exigeix als immigrants en situació irregular acreditar tres mesos de residència per rebre atenció sanitària pública. Es calcula que a Catalunya hi ha en aquesta situació uns 600.000 immigrants.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut