Madrid

El govern espanyol diu que "prendrà mesures" si Puigdemont declara la independència

Soraya Sáenz de Santamaría afirma que l'objectiu és causar "el mínim dany possible" al conjunt dels catalans i assegura que encara que es declari la independència no tindrà cap efecte

RedaccióActualitzat

El govern espanyol assegura que encara que dimarts es declari la independència "no tindrà cap efecte". En una entrevista a la COPE, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha explicat que el govern espanyol ha d'estar preparat per a qualsevol escenari i que prendrà les mesures que calguin per restablir l'ordre constitucional, incloent-t'hi l'aplicació de l'article 155.

"No sé com Puigdemont redactarà el seu discurs, però si declara la independència unilateral, no tindrà efectes, i li correspon al govern, a través del Senat, adoptar les mesures. N'estem molt pendents."

Tot i això, ha insistit que l'objectiu és causar "el mínim dany possible" al conjunt dels catalans.

"Cal molt criteri polític, molt consens amb la resta de grups i mesurar-ho amb criteris d'eficàcia perquè les decisions que adoptem haurien de ser decisions que puguin implantar-se, que tinguin efectes i causin el mínim dany possible (...), però sempre pensant a refer la llei i l'interès general. (...) Si a l'altra banda hi tenim un fanàtic, ens correspon a nosaltres aportar doble dosi de seny i sensatesa i un criteri ferm i meditat."

Després d'assegurar que si Puigdemont declara la independència "caldrà prendre mesures i aquesta decisió serà del govern d'Espanya", Sáenz de Santamaría ha admès que si el govern espanyol, finalment, ha d'aplicar el 155, "buscarem que altres partits ens acompanyin" davant les decisions que s'hagin d'adoptar.

"Estem parlant molt amb els grups constitucionalistes que representen una immensa majoria d'espanyols per moure'ns des de l'acord. És el moment d'unitat, de construir diàleg per anar avançant amb els partits que estem units en la defensa de la sobirania, la llibertat i la igualtat."

La vicepresidenta espanyola considera que els independentistes estan "dividits" i "espantats" i ha apel·lat a la "gent sensata de la Generalitat" perquè el president Puigdemont no faci més passos cap al "precipici":

"De divisió n'hi ha, de preocupació n'hi ha, estan espantats, però ja hem vist molt de fanatisme i hem d'estar preparats per a tot."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut