Puigdemont diu que no té contacte amb el govern espanyol i que la clau és l'autodeterminació

Ho assegura al "30 minuts" d'aquest diumenge, on el delegat del govern espanyol, Enric Millo, aposta per un consens que impliqui cessions per les dues parts

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, revela en el "30 minuts" d'aquest diumenge que no té contacte amb el govern espanyol i assegura que la clau de volta de l'actual situació és l'autodeterminació. Puigdemont es mostra determinat a tirar endavant la declaració d'independència.

El delegat del govern espanyol es pregunta per què el referèndum ha de ser la solució i aposta per buscar un consens cedint les dues parts.

Des d'una setmana abans de l'1 d'octubre que un equip del "30 minuts" està seguint els principals actors amb responsabilitat pública a Catalunya i ho farà fins demà mateix, fins a l'últim minut abans que s'emeti el programa. Al seu costat ha viscut uns dies crucials per al país, de vegades des de primera línia i, de vegades, des de la "cuina" on es prenen les decisions polítiques.

Al "30 minuts" es podrà veure el que, fins ara, no s'ha vist públicament i també el costat més personal d'aquests dirigents de la política i de la societat civil que, aquests die, han hagut de prendre decisions a mesura que els esdeveniments s'anaven succeint vertiginosament.

 

En moments, des de la il·lusió, però també des de la inquietud o la preocupació. Durant el rodatge del programa, el president diu que la clau de volta de l'actual situació és l'autodeterminació:

"La Declaració d'Independència - nosaltres no en diem Declaració Unilateral d'Independència - està prevista a la llei del referèndum com a aplicació dels resultats. Aplicarem allò que diu la llei"

Puigdemont també revela que no té contacte amb el govern espanyol:

"No tenim contacte [amb el govern espanyol]. Fa temps que no en tenim perquè ells defugen parlar d'aquest tema. Ells voldrien que d'aquest tema no se'n parlés. Estan disposats a parlar si no parlem d'això. Però és d'això del que hem de parlat? El que està passant a Catalunya és real, els agradi o no. Són milions de persones que han votat, que volen decidir. Hem de parlar d'això. De què es pensen que hem de parlar? Per què es pensa que la gent es mou? La gent no es mou i planta cara a la violència policial per una reforma del model de finançament. Siguem honestos tots plegats. Hem de parlar de Catalunya. I no vol parlar-ne"

 

L'equip del "30 minuts" segueix també el delegat del govern espanyol, que es pregunta per què el referèndum ha de ser la solució.

"Jo em pregunto, per què la solució d'un conflicte ha de ser un referèndum? Un referèndum al final és la síndrome del 50 més 1. Hi ha vencedors i vençuts. Guanyadors i perdedors. L'endemà, què hem arreglat? El conflicte segueix allà. No l'hem resolt. Soc partidari de buscar una fórmula de consens. Dialogar molt, buscar punts de connexió, cedir tots una mica i seguir treballant junts"


Al "30 minuts" veurem també de prop com viuen aquest moment històric dirigents com el vicepresident Junqueras, diversos consellers, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, juntament amb altres batlles, passant per les diverses sensibilitats polítiques que hi ha a Catalunya, des de l'ANC i Òmnium Cultural fins a Societat Civil Catalana.


ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut