Madrid

El govern espanyol aprova accelerar la implantació de les tecnologies mòbils 4G i impulsar la TDT

Sáenz de Santamaría ha assegurat que el desenvolupament de la tecnologia dels telèfons d'última generació dinamitzarà l'economia amb uns beneficis per al conjunt d'Europa de 150.000 milions d'euros. A més, permetrà que les tecnologies 4G "tinguin un espai de desenvolupament".

RedaccióActualitzat
El Consell de Ministres ha aprovat un acord per impulsar la televisió digital terrestre així com un pla per accelerar l'alliberament de part de l'espectre radioelèctric per poder desenvolupar tecnologies de telefonia d'última generació. Sobre aquesta última qüestió, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha assegurat que aquest acord serà "dinamitzador de l'economia" amb uns beneficis per al conjunt d'Europa de 150.000 milions d'euros. A més, permetrà que les tecnologies 4G "tinguin un espai de desenvolupament". En aquest sentit, Saénz de Santamaría ha assegurat que s'avançarà la implantació de la telefonia mòbil 4G al gener del 2014, agafant espai de les operadores de televisió per a les noves tecnologies, "sense que es perdin programes i simplificant i abaratint costos".

L'executiu espanyol i la UTECA (Unió de Televisions Comercials Associades) ja han arribat a un acord per impulsar la TDT que inclou, segons la vicepresidenta, "una aposta decidida per l'alta definició i la introducció de serveis innovadors" a la TDT.

Unes iniciatives que, en qualsevol cas, pretenen impulsar el desenvolupament tecnològic "com a font de riquesa i creixement a través del màxim aprofitament de l'espectre radioelèctric". En aquest sentit, es baixarà de sis a cinc el nombre de canals múltiples assignats a les operadores privades de televisió.
Anar al contingut