Cotxes esperant comprador en un concessionari. (Foto: ACN)
El pla PIVE incentiva la substitució de cotxes vells per nous. (Foto: ACN)
Madrid

El govern espanyol amplia el pla PIVE dos mesos més

El pla PIVE es prorroga. El govern espanyol amplia fins a final d'any aquest pla que incentiva la compra de vehicles. Hi destinarà 70 milions d'euros. L'anunci l'ha fet el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, durant unes jornades organitzades per la patronal dels fabricants, l'ANFAC.

RedaccióActualitzat

L'estat espanyol ha decidit ampliar fins a final d'any el pla PIVE, amb una dotació de 70 milions d'euros més. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha avançat, en una trobada d'empreses fabricants, l'ANFAC, que hi haurà una nova pròrroga del pla des de la seva posada en marxa el setembre del 2012.

Fins ara aquesta iniciativa, que facilita la compra d'un automòbil nou a canvi de desballestar el vell, ha tingut un finançament de 220 milions d'euros en ajudes, dels quals s'han beneficiat més de 200.000 propietaris d'automòbils. Segons ha explicat Cristóbal Montoro, el pla PIVE té retorns compartits a través de recaptació per IVA i IRPF: "Podem i hem d'afavorir el consum intern de l'automòbil ja que suposa benestar, millora en eficiència energètica i seguretat viària", ha assegurat el ministre d'Hisenda.

Aquest mes, les matriculacions de turismes van pujar més d'un 30% a Catalunya i un 28,5% al conjunt de l'Estat, gràcies al pla PIVE.

Anar al contingut