Tòquio

El govern del Japó ordena la revisió urgent de tots els reactors del país per evitar un altre Fukushima

El ministre d'Economia, Comerç i Indústria japonès, Banri Kaieda, ha enviat una carta als responsables de totes les plantes atòmiques del Japó ordenant-los que revisin urgentment els reactors nuclears per evitar que en un futur es repeteixin les greus avaries de Fukushima arran del terratrèmol i tsunami. El Japó té 54 reactors, tots ubicats al costat del mar.

Actualitzat
El govern japonès ha ordenat la revisió urgent dels reactors de totes les centrals nuclears del país. Ho ha fet a través d'una carta que el ministre d'Economia, Comerç i Indústria, Banri Kaieda, ha enviat a tots els responsables de les plantes atòmiques del Japó. A tot el país hi ha 54 reactors nuclears, que estan instal·lats al costat del mar.

L'objectiu d'aquesta ordre de control urgent és evitar un altre Fuskushima. Les autoritats japoneses es volen assegurar que la resta de nuclears del país no tinguin en un futur les greus avaries que té Fukushima arran del terratrèmol de 9 graus però, sobretot, del tsunami amb onades de fins a 13 metres que va deixar la planta sense electricitat, bàsica per refrigerar els reactors.

Pel que fa a les centrals nuclears japoneses que estan aturades o en construcció, el govern nipó ha afirmat que no es podran explotar si abans no han fet la mateixa revisió que les que estan en marxa. Les autoritats japoneses han informat avui que s'han trobat nivells de radioactivitat al mar 3.000 vegades superiors a l'habitual.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut