Barcelona

El govern de Colau planteja un pressupost amb més despesa social i amb reforç de la plantilla

L'executiu municipal descarta vincular l'aprovació d'aquests comptes amb els de la Generalitat, com ha proposat ERC

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona, amb Ada Colau al capdavant, ha proposat per al 2017 uns pressupostos de 2.850 milions d'euros, un 4,7% més que els d'aquest any. Els comptes posen l'accent en la despesa social.

La previsió és destinar 430 milions a inversions i 320 a despesa social, més d'un 10% més que aquest any. Entre les inversions, destaquen 23 milions per a les línies 9 i 10 del metro, 27 per a mercats com els de la Vall d'Hebron, la Boqueria i Sant Antoni, o 17 milions d'euros per a un pla de barris per combatre la desigualtat als districtes més afectats per la crisi.

També es proposa un increment de la plantilla municipal, amb 348 efectius més, centrada en els districtes i els serveis socials. Si s'acaba fent efectiva, serà la primera ampliació de plantilla des del 1996.

El primer tinent d'alcalde, Geraro Pisarello, i el segon, Jaume Collboni, han presentant el projecte, que han definit com un "punt de partida". De fet, ja s'han obert les converses per consensuar-los amb l'oposició, tot i que, de moment, no hi ha hagut cap acostament.

Tant els socialistes com Barcelona en Comú han rebutjat la proposta d'ERC de vincular l'aprovació dels comptes municipals a la tramitació dels pressupostos de la Generalitat al Parlament. "Barcelona no pot ser moneda de canvi de cap altra negociació política", ha opinat Collboni, mentre que Pisarello ha separat les dues qüestions.

CiU ha posat en dubte que hi hagi "voluntat" de negociar els comptes, mentre que la CUP ha condicionat el suport a la fi de la "repressió" contra els venedors de "top manta" i el PP ha qualificat els comptes de "brindis al sol".

La proposta de pressupostos es debatrà la setmana que ve en comissió, on s'han d'aprovar per poder-los tramitar. Si no és així, l'alcaldessa podria plantejar vincular-los a una qüestió de confiança.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut