El Front Polisario aprova "intensificar la lluita armada" amb el Marroc
Tropes de l'exercit del Front Polisario amb la bandera de la RASD (EuropaPress/RASD)

El Front Polisario aprova "intensificar la lluita armada" amb el Marroc

Celebra el seu primer congrés des de la ruptura de l'alto el foc amb el Marroc el 2020

Actualitzat

El Front Polisario ha aprovat "intensificar la lluita armada" amb el Marroc per recuperar els territoris del Sàhara Occidental. Ho ha fet en el marc del seu congrés, el primer des de la ruptura de l'alto el foc amb el regne marroquí l'any 2020.

El Front Polisario ha aprovat les noves estratègies de l'independentisme sahrauí per als pròxims anys, amb les armes com a eix principal, tal com ha explicat el portaveu del congrés Mohamed Sidati:

"L'aprovació del pla nacional, amb la lluita armada com a eix principal, confirma l'aposta del poble sahrauí i del seu representant legítim, el Front Polisario, per la lluita armada com a instrument per defensar els seus drets i recuperar la sobirania sobre la seva terra."

La darrera votació serà la del secretari general, que, previsiblement, tornarà a ocupar l'actual líder, Brahim Ghali.

També és el primer congrés del Front Polisario després del canvi històric de la posició del govern espanyol, en relació amb els territoris ocupats. El president Pedro Sánchez va reconèixer la proposta marroquina per a l'autonomia del Sàhara Occidental, a la qual s'han sumat la majoria de països europeus.

Les resolucions de les Nacions Unides, però, aposten per l'autodeterminació i consideren els territoris sahrauís "pendents de descolonització". L'absència més destacada en les delegacions internacionals ha estat, precisament, la del PSOE, mentre que sí que hi han assistit membres d'Unides Podem.

Un dels canvis més destacats en el reglament intern del partit ha estat establir com a requisit obligatori "l'experiència en combat" dels candidats a secretari general.

Aquest divendres es preveu que comenci la votació per renovar el lideratge, que es disputen l'actual secretari general, Brahim Gali, i el dirigent independentista Bachir Mustafa. La votació es prolongarà fins dissabte.

El setzè congrés del Front Polisario també ha aprovat l'enfortiment de la via diplomàtica i la millora de la situació als camps de refugiats de Tindouf, a Algèria.

 

ARXIVAT A:
Front Polisario
Anar al contingut