Alguns concentrats en el tall de l'N-II convocat per Tsunami el novembre del 2019 (Europa Press/David Zorrakino)

El fiscal acusa García-Castellón de confondre les protestes de Tsunami amb les dels CDR

En un dur escrit, denuncia "contradiccions flagrants" del magistrat i reitera que no hi ha indicis per imputar Carles Puigdemont i Marta Rovira

RedaccióActualitzat

La Fiscalia apuja el to en el cas Tsunami Democràtic. En un nou escrit on es mostra molt crítica, assegura que el magistrat Manuel García-Castellón cau en "contradiccions flagrants". Diu que està confonent les protestes organitzades per Tsunami amb les que van fer els CDR quan es va conèixer la sentència del procés, tot i ser entitats absolutament diferents.

El fiscal Miguel Ángel Carballo també es torna a oposar a la imputació de Carles Puigdemont i Marta Rovira. Parla de "falta d'arguments" i considera del tot "injustificada" la petició al Suprem perquè imputi el delicte de terrorisme a l'expresident, que és aforat, i la secretària general d'ERC.
 

Sense proves noves per implicar Puigdemont

Els moviments del jutge García-Castellón per excloure el cas Tsunami de la llei d'amnistia passen no només per reactivar la causa, sinó també per ampliar les persones acusades i els delictes que se'ls imputen i la seva gravetat.

La causa, que feia quatre anys que estava parada als jutjats, es va reactivar a l'octubre, amb els acords d'investidura de Sánchez i l'avanç en les negociacions de la llei d'amnistia. A Tsunami se l'investiga per les massives mobilitzacions de protesta contra la sentència del procés, sobretot les de l'aeroport del Prat i el tall de l'AP-7 a la Jonquera.

Segons l'opinió del fiscal, en les diligències el jutge no aporta noves proves en la responsabilitat suposada dels aforats ni hi ha cap avenç en la investigació.

Protesta contra la sentència convocada per Tsunami a l'AP-7, a Salt, el novembre del 2019 (Europa Press)

Al novembre, el fiscal ja es va mostrar contrari a imputar Puigdemont per terrorisme. De fet, va afirmar que el cas no s'hauria d'investigar a l'Audiència Nacional sinó en un jutjat a Barcelona, com un delicte de desordres públics.

I això que Carballo és de l'ala més conservadora de la Fiscalia. Va ser ell mateix que el 2017 va sol·licitar a la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela la detenció de Puigdemont i dels consellers que van fugir a Brussel·les; i va demanar presó preventiva per a Oriol Junqueras i la resta del govern.

 

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontMarta RoviraTsunami Democràtic
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut