La llista de banderes prohibides per Eurovisió
La llista de banderes prohibides per Eurovisió
Estocolm

El Festival d'Eurovisió rectifica i treu la ikurriña de la llista de banderes prohibides de mostrar durant la gala

El lendakari Íñigo Urkullu havia reclamat a RTVE i a Suècia, país organitzador del festival d'enguany, que rectifiquessin

RedaccióActualitzat

El festival d'Eurovisió, que se celebra el 14 de maig a Estocolm, ha rectificat i, finalment, ha tret la ikurriña de la llista de banderes que estan prohibides de mostrar durant la gala. També ha demanat disculpes per qui es pugui haver sentit ofès.

La bandera d'Euskadi estava inclosa en una llista de banderes que l'organització del festival considera "especialment no permeses". Eurovisió col·locava la ikurriña en la mateixa categoria que les banderes d'Estat Islàmic, Palestina, Crimea i Kosovo.


Abans de rectificar, l'organització ha explicat que no permeten l'exhibició de banderes "locals, regionals i provincials o qualsevol altra amb significació política" en la retransmissió del festival. En canvi, la senyera o la bandera de Galícia no figuren entre les vetades. Ràdio Televisió Espanyola, soci d'Eurovisió, ha dit que aquest divendres a la tarda es publicarà a la web del festival la política oficial de banderes, però sense exemples.

Reaccions d'Urkullu, Margallo i RTVE

La polèmica havia anat creixent les últimes hores. Al matí, el lehendakari, Íñigo Urkullu, havia anunciat que el govern basc demanaria a Suècia i a RTVE, soci d'Eurovisió, que retiressin la ikurriña de la llista de banderes "vetades" al festival:


 

També el ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, s'havia queixat als organitzadors.

RTVE ja havia mogut fitxa i havia demanat a Eurovisió que rectifiqui. L'ens explica que ha traslladat als responsables del festival la perplexitat per la decisió. 

En un comunicat RTVE, recordava que és "absolutament aliena a la redacció d'aquestes normes que regeixen els festival". 

ARXIVAT A:
Festival d'Eurovisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut