Kuala Lumpur

El desviament de l'avió desaparegut s'hauria fet a través del seu sistema informàtic

La ruta de l'avió desaparegut s'hauria modificat, abans o després de l'enlairament, a través del seu sistema informàtic. Aquesta és la hipòtesi que planteja aquest dimarts "The New York Times". Una trentena de països busquen per terra i mar i amb un ampli dispositiu el Boeing 777-200 ER que va desaparèixer el dia 8 amb 239 passatgers quan feia el trajecte entre Kuala Lumpur i Pequín.

RedaccióActualitzat

L'avió de Malaysia Airlines desaparegut continua generant molts interrogants. "The New York Times" publica que la ruta de l'avió s'hauria pogut alterar mitjançant el seu sistema informàtic. El diari assenyala que la persona responsable del desviament va alterar els controls de la nau prement set o vuit tecles en un ordinador ubicat entre el capità i el copilot.

Aquest ordinador, conegut com a Sistema de Gestió de Vol, dirigeix l'avió des d'un punt a un altre d'acord amb un pla de vol enviat abans de l'enlairament. De moment no se sap si el canvi de la ruta ha estat fet abans o després. El fet que el desviament pogués haver estat programat a través de l'ordinador reforça la teoria dels investigadors que hi ha hagut intencionalitat i centra encara més les sospites en el paper que poguessin haver jugat el pilot i el copilot en els fets.

Mentrestant, la recerca de l'aparell continua per tot arreu. Ja han passat deu dies des que es va enlairar i encara no s'ha trobat cap resta del vol MH 370, que portava 239 persones a bord. Els investigadors estan cada vegada més convençuts que va ser desviat potser milers de quilòmetres del seu recorregut per algú amb un profund coneixement dels Boeing 777-200 ER i la navegació comercial.

La Xina l'ha començat a buscar dins el seu mateix territori. Els Estats Units, Austràlia i Nova Zelanda miren una àrea marítima remota, especialment a l'oceà Índic. I Malàisia amplia encara més l'àrea de recerca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut