Los Angeles

El curtmetratge català "Timecode", nominat als Oscars

Un curt firmat per un director català ha fet història i està entre els 5 nominats a l'Oscar al millor curtmetratge

RedaccióActualitzat

Un curt firmat per un director català ha fet història i està entre els 5 nominats a l'Oscar al millor curtmetratge. Es tracta de "Timecode", de Juanjo Giménez, que la nit del diumenge 26 de febrer sabrà si s'endú l'Oscar, un reconeixement que encara no ha rebut cap curtmetratge espanyol.

Per arribar fins aquí, va ser seleccionat entre els 5.000 curts que va rebre l'Acadèmia del Cinema de Hollywood. Després va passar el tall de 150 i, més tard, de 10. Ara ha aconseguit estar entre els 5 curtmetratges que arriben a la gran gala.

"Timecode" plasma, de manera poètica, la relació que estableixen a través de la dansa dos vigilants de seguretat d'un aparcament.

Ja ha guanyat 62 premis, entre els quals la Palma d'Or al millor curt en el Festival de Canes.

La nominació de "Timecode" per als Oscars avala el prestigi que té el curtmetratge català, que no para de recollir premis.

És el cas, també, de l'altre curt que havia estat preseleccionat, però que, finalment, no ha estat nominat: "Graffiti", de Lluís Quílez, que ha guanyat 40 premis, entre els quals el premi al millor curt europeu a Sitges.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut