Houston

El "Curiosity" descobreix aigua líquida a Mart

La troballa l'han fet investigadors del CSIC a partir de les dades enviades per dos instruments del robot

RedaccióActualitzat

El robot "Curiosity", que explora Mart sobre el terreny, ha trobat per primera vegada indicis d'aigua líquida al planeta. Això es desprèn d'un estudi que han fet investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) amb dades enviades per dos dels instruments del robot "Curiosity".

Al planeta hi ha unes sals especials que capten el vapor i el converteixen en aigua salada quan baixen les temperatures. Mari Paz Zorzano és una de les investigadores del CSIC que han participat en l'estudi:

"El que demostrarien les observacions és que, cada nit, aquestes sals que estan dins del sòl, quan baixa molt la temperatura i la humitat puja, s'hidraten i formarien petites gotetes d'aigua d'una salmorra que seria estable. I aquest procés podria, a més, explicar la presència d'aigua líquida no només a l'equador de Mart, sinó també des de l'equador fins als pols."

Fins ara, els científics havien trobat aigua gelada a Mart, glaceres al subsòl i proves que en el passat el planeta va tenir aigua líquida. Però aquesta seria la primera vegada que es comprova l'existència actual d'aigua en estat líquid, i a la superfície del planeta. La troballa, que publica avui la revista "Nature Geoscience", té molta importància perquè l'aigua líquida és una condició bàsica per a l'existència de vida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut