Manifestacions als carrers de Port-au-Prince contra el president René Preval. (Foto: EFE)
12 dels 18 candidats demanen l'anul·lació dels comicis presidencials a Haití per frau. (Foto: EFE)
Port-au-Prince

El consell electoral dóna per vàlides les eleccions d'Haití, tot i la denúncia massiva per frau

Tensió a Haití, després de les eleccions presidencials celebrades diumenge. Dotze dels divuit candidats han demanat l'anul·lació dels comicis. Però la comissió electoral d'Haití ha donat per bones les eleccions i ha rebutjat les acusacions de frau. A l'espera dels resultats, que es donaran a conèixer el 7 de desembre, milers de manifestants han protagonitzat nombroses protestes contra el president René Préval, a qui acusen de beneficiar el seu partit.

Actualitzat
Dues morts, la reclamació d'anul·lació per frau de 12 dels 18 candidats, milers de persones als carrers de Port-au-Prince. I res no ha servit per anul·lar les eleccions presidencials celebrades diumenge a Haití. El consell electoral ha validat els comicis, fent cas omís de la denúncia massiva de frau electoral.

Els dotze dels divuit candidats a succeir René Préval a la presidència d'Haití, encapçalats per la candidata favorita, Mirlande Manigat, han firmat un manifest comú per denunciar un complot governamental a favor del candidat oficialista, Jude Céléstin. Asseguren que moltes urnes estaven plenes de vots abans d'obrir-se les meses electorals. Els manifestants s'han congregat davant del consell electoral, on s'ha hagut de reforçar el desplegament de Cascos Blaus. Molts portaven fotos i cartells del músic i candidat presidencial Michael Martelly. El cantant haitià de hip hop Wyclef Jean, que va ser rebutjat per les autoritats electorals com a candidat a la presidència del país, també ha demanat l'anul·lació i ha donat suport a les mobilitzacions contra Préval.

De la seva banda, l'ONU ha expressat la preocupació de la comunitat internacional per la situació a Haití. Un país, immers en una forta epidèmia de còlera que ha causat la mort de 1.721 persones. Una epidèmia conseqüència del devastador terratrèmol del 12 de gener.  




NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut