Imatge de l'autocar accidentat a Freginals
Imatge de l'autocar accidentat a Freginals. Arxiu
Amposta

El conductor de l'autocar de Freginals diu que no es va adormir

Davant del jutge, ha assegurat que havia descansat abans de conduir i que no tenia son

RedaccióActualitzat

El conductor de l'autocar accidentat a Freginals en què van morir 13 estudiants d'Erasmus ha declarat que no es va adormir i que el vehicle se li va descontrolar per causes que desconeix. Assegura que havia descansat abans de conduir i que no tenia son. Contradiu així l'informe policial que apunta a la somnolència com a causa de l'accident. El nou jutge d'Amposta ha reobert el cas després de considerar que el testimoni del conductor és essencial per aclarir les circumstàncies de l'accident.

Santiago Rodríguez, el xòfer de l'autocar, va resultat ferit en l'accident i no va declarar en aquell moment pel seu delicat estat de salut. La primera jutge que es va fer càrrec del cas va decidir arxivar la causa penal de forma provisional en considerar que no hi havia indicis de delicte perquè el conductor no havia consumit alcohol ni tampoc se superaven els límits de velocitat marcats a la via.

L'autocar va bolcar la matinada del 20 de març al quilòmetre 333 de l'AP-7, a l'altura de Freginals, al Montsià. El vehicle portava una seixantena d'estudiants de la Universitat de Barcelona que tornaven de la Nit del Foc de València.

Anar al contingut