L'assessor del comitè de vaga d'Eulen, Juan Carlos Giménez
L'assessor del comitè de vaga d'Eulen, Juan Carlos Giménez
Barcelona

El comitè de vaga d'Eulen: ""La sensació que tenim és que l'assemblea dirà que no"

L'assessor dels treballadors avisa que si hi ha vaga dilluns no es podrà contractar ningú ni fer hores extres

RedaccióActualitzat

Els treballadors d'Eulen es reuneixen al llarg d'aquest dijous per decidir si accepten la proposta del Departament de Treball per posar fi al conflicte laboral que es viu des de fa setmanes als controls de seguretat de l'aeroport del Prat. La direcció de l'empresa ja hi ha donat el vistiplau, però el comitè de vaga no n'està convençut.

De fet, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" l'assessor d'aquest comitè, Juan Carlos Jiménez, ha avançat que probablement no hi haurà acord i dilluns es mantindrà la vaga indefinida.

"La sensació que tenim és que l'assemblea dirà que no."

I ha avisat:

"I comptem una cosa: que a partir de dilluns no es podran fer hores extres, perquè està prohibit per llei. I aquest comitè de vaga vetllarà perquè es compleixi la llei. Tampoc no es pot contractar personal quan hi ha una vaga convocada per cobrir places de gent que pugui fer vaga."

Segons Jiménez si finalment Aena o la Guàrdia Civil es fa càrrec dels controls, això suposarà un incompliment de la Constitució, que empara el dret de vaga.

"L'empresa està utilitzant totes les eines que té per deixar malament uns treballadors que ha tingut sense poder anar al servei, sense menjar, fent catorze i setze hores, sense dies de festa..."

La discussió i votació de la proposta de mediació de la Generalitat s'allargarà des de les 11 del matí fins a les 7 del vespre. Aquest dimecres, Aena es va comprometre per escrit a mantenir les millores pactades encara que canviï l'empresa concessionària del servei. Jiménez, però, ha dubtat d'aquest compromís:

"L'escrit d'AENA sobre les millores en futures licitacions és interpretable, falta que garanteixin el que demanem."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut