La façana del MACBA, un dels grans equipaments culturals que patirà la retallada.
La façana del MACBA, un dels grans equipaments culturals que patirà la retallada.
Barcelona

El Cercle de Cultura vol que es faci una excepció i que no es retalli en aquest àmbit

Les retallades pressupostàries arriben a tot arreu, també al món de les arts. El Cercle de Cultura reconeix les dificultats davant la crisi, però reclama que es faci una excepció amb la cultura. Considera que la dotació econòmica en aquest àmbit ha estat sempre insuficient i que és un element clau per a la identitat social. Tots els sectors implicats han convocat una manifestació pel dia 21 de març. Des de la Conselleria de Cultura demanen que s'entengui la conjuntura econòmica.

Actualitzat
La cultura és la llavor del futur, i no és un luxe sinó una necessitat. Així ho ha reivindicat el Cercle de Cultura, que ha presentat un manifest a favor de l'"excepció cultural".

Tenint en compte que el govern ha anunciat una retallada del pressupost en cultura d'entre un 15 i un 20% que encara ha d'aprovar, el Cercle de Cultura vol contribuir al debat i la reflexió perquè es creï un nou marc jurídic que situï el sector com a eix vertebrador de la cohesió social del país.

La Generalitat destina entorn d'un 1% del seu pressupost a la cultura, una xifra baixíssima que per Pere Vicenç, president del Cercle, demostra que la reivindicació no és insolidària amb el context de crisi econòmica que vivim.

El Cercle de Cultura va néixer el 2010 i un dels socis fundadors és el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que juntament amb el president de la Generalitat, Artur Mas, ja han rebut aquest manifest.
Anar al contingut