Primera divisió

El Barça guanya a camp del Deportivo (2-3) en un partit no apte per a cardíacs

Ja són sis victòries consecutives en lliga les que ha aconseguit el Barcelona. A Riazor, en un partit d'aquells que fan afició, ha guanyat per 2 a 3 i ha mostrat bon futbol i coratge. Els blaugrana s'havien avançat per 0 a 3, amb gols de Ronaldinho (2) i Saviola, però Pandiani ha fet dos gols en sis minuts i s'ha jugat mitja hora final de poder a poder. Tristante Oliva ha tornat a fer un arbitratge lamentable expulsant Motta per dues grogues en dues accions en què no intervé el migcampista, però el Barça s'ha sobreposat a la inferioritat i hauria pogut obtenir una victòria més àmplia.

El retorn de Davids a l'equip titular ha estat l'única novetat introduïda per Rijkaard en l'onze inicial. Els primers minuts han estat de domini del Deportivo, però, un cop passada l'empenta inicial dels gallecs, ha estat el Barça el que s'ha fet amo i senyor del partit. En el minut 7, Saviola ha fet intervenir Molina per evitar el primer gol dels catalans. L'àrbitre Tristante Oliva, el del polèmic penal del Madrid-València, no ha vist falta en una caiguda de Tristán a dins de l'àrea blaugrana, en el minut 19. El davanter del Deportivo nota el contacte de Cocu, que s'ha convertit en l'estranger que més partits de lliga ha jugat amb el Barça, i es deixa caure. Jugada dubtosa. Els de Rijkaard ja estaven llançats i, en el minut 24, ha arribat el primer gol de Ronaldinho. El brasiler pentina una centrada des de l'esquerre de l'atac, lluny de l'abast de Molina. El "crack" ha celebrat el gol ballant una samba a la banda. Sense donar temps a la reacció gallega, el Barça ha fet el segon en el minut 29. Una combinació ràpida i precisa entre Xavi, Ronaldinho i Van Bronckhorst l'ha culminada Saviola desviant la centrada amb la cama esquerra. Abans de començar la segona meitat, Rijkaard ha fet entrar Motta en lloc de Davids, que havia vist la groga just abans del descans. En el 47, el Barça ha fet el tercer en una jugada de tota la davantera que ha acabat Ronaldinho. El partit semblava sentenciat, però el millor estava per arribar. L'uruguaià Pandiani, que havia substituït Tristán al descans, ha fet dos gols en sis minuts, 50 i 56, amb dues rematades de cap després de centrades de Romero. Gerard i Gabri han entrat per Cocu i Luis García per reforçar el mig camp. El de Sallent hauria pogut fer el 2 a 4, però el seu xut l'ha refusat Molina. Un quart d'hora abans del final, ha arribat el "xou" de Tristante Oliva. Ha expulsat Motta per doble amonestació, però l'italobrasiler no havia fet cap de les dues faltes per les quals ha vist targeta. El Deportivo s'ha llançat a l'atac i el Barça s'ha replegat en defensa. De tota manera, Xavi, en un contracop, hauria pogut sentenciar, però el seu xut s'ha estavellat al travesser.