El Barça es refà de l'eliminació a la Champions amb una còmoda victòria contra l'Athletic

El Barça s'ha refet de l'eliminació a la Champions amb una còmoda victòria contra un Athletic de Bilbao desconegut. Sense fer un gran partit, els blaugrana han encarrilat el triomf amb un gol de Deco en el minut 20 després que Luis Prieto desviés la pilota al fons de la seva pròpia porteria. I abans del descans, Giuly ha fet el 2-0 definitiu amb un precís xut creuat. En la segona meitat, el marcador ja no s'ha mogut i el Barça torna a tenir 11 punts d'avantatge sobre el Reial Madrid, que diumenge juga al camp del Getafe.

Abans de començar el partit, s'ha guardat un minut de silenci per la mort aquesta setmana de l'exentrenador holandès del Barça Rinus Michels. Amb les novetats de Sylvinho, Márquez i Giuly a l'onze titular, els blaugrana no han tingut cap problema per superar un Athletic de Bilbao molt tou en defensa. El Barça ha deixat enrere la dolorosa eliminació a la Champions i sense fer un gran joc, ha començat a crear perill sobre la porteria d'Aranzubia. En el minut 15, Eto'o i Giuly han perdonat l'1-0 en una doble ocasió claríssima, però només cinc minuts després, els blaugrana han inaugurat el marcador. Un xut de Deco des de fora de l'àrea l'ha desviat Luis Prieta al fons de la seva pròpia porteria. El portuguès, que havia estat dubte per una bronquitis, s'ha convertit en un autèntic especialista a marcar gols d'aquesta manera. L'Athletic no ha demostrat cap poder de reacció i el Barça ha continuat dominant a plaer. En el 28, Deco ha tornat a provar fortuna amb un xut similar, però en aquesta ocasió Aranzubia no s'ha deixat sorprendre. I en ple domini blaugrana, Giuly ha fet el 2-0 abans del descans. El francès ha aprofitat una passada de Ronaldinho i ha engaltat un precís xut creuat sense opcions per al porter basc. La dinàmica del partit no ha canviat gaire en l'inici de la represa i el Barça ha buscat el gol de la sentència definitiva. Tot i jugar sense gaire convicció, l'Athletic ha pogut reduir distàncies aprofitant la relaxació blaugrana. Etxeberría, en dues accions pràcticament consecutives, ha topat amb un encertat Víctor Valdés, que gairebé no havia fet acte de presència fins aquest moment, i ha evitat el 2-1 que hauria posat emoció a la recta final del partit. El Barça s'ha trobat amb més espais per sentenciar en algun ràpid contraatac. En el minut 70, Ronaldinho ha fet un espectacular eslàlom entre els defenses que li han sortit al pas i quan ho tenia tot a favor per marcar, el seu intent de vaselina ha anat molt fluix a les mans d'Aranzubia. Poc després Maxi López s'ha pogut estrenar com a golejador a la Lliga, però el porter de l'Athletic ha tornat a ser providencial. Al final, 2-0 per al Barça, i el Madrid, que aquest diumenge juga contra el Getafe, torna a estar a 11 punts de forma provisional.