Un munt de bitllets de 500 euros. (Foto: Reuters)
El Tresor ha superat el màxim previst. (Foto: Reuters)
Madrid

El "banc dolent" s'aprovarà el 16 de novembre i tindrà actius de fins a 90.000 milions

L'entitat financera on aniran els immobles de difícil venda i els crèdits dubtosos i impagats de bancs i caixes s'aprovarà al Consell de Ministres del 16 de novembre. Es dirà SAREB i començarà a operar al desembre.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol aprovarà el divendres 16 de novembre la creació del "banc dolent". Així ho avancen fonts del ministeri d'Economia, que també han explicat que el banc s'anomenarà SAREB, Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, i que tindrà actius per valor de 90.000 milions d'euros.

L'objectiu del Ministeri d'Economia és que el banc comenci a operar al desembre i per això aquest dimecres ha elevat a consulta pública, i fins el 25 d'octubre, el projecte de Reial Decret del "banc dolent".

Aquesta nova entitat serà una societat anònima que podrà tenir com a accionistes el FROB, bancs, asseguradores, fons d'inversió i de capital risc.

El que es denomina "banc dolent" és una entitat financera a la qual bancs i caixes transferiran les seves propietats immobiliàries de difícil venda -hi haurà més terrenys i promocions urbanístiques que habitatges residencials- i crèdits dubtosos i impagats, que perjudiquen els seus balanços. La nova entitat, tutelada pel ministeri d'Hisenda, intentarà trobar sortida a aquests actius tòxics. No s'ha dit encara, però, quin serà el descompte que s'aplicarà al valor actual d'aquestes propietats.

A principis d'octubre, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, va anunciar que la banca no podria transferir a aquest banc actius vinculats al totxo de menys de 100.000 euros ni préstec per un import inferior als 250.000 euros.
Anar al contingut