Brussel·les

El Banc Central Europeu comença a assumir la supervisió dels grans bancs de la zona euro

La responsable de la inspecció, la francesa Danièle Nouy, afirma que la vigilància de les entitats serà "dura" però "imparcial"

RedaccióActualitzat

El Banc Central Europeu (BCE) està "preparat" per assumir a partir d'avui la supervisió dels bancs de l'eurozona i exercirà la seva nova feina de forma "dura", "intrusiva", però "imparcial", segons ha dit la responsable de la inspecció, la francesa Danièle Nouy. Aquesta verificació afecta els 120 bancs més importants. El BCE ho fa a través del Mecanisme Únic de Supervisió, un òrgan de nova creació i del qual formen part tots els països de la zona euro.

L'objectiu és dotar de més estabilitat el sistema financer europeu i de reconèixer amb més previsió els problemes dels bancs. De tota manera, el BCE demana als estats membres que continuïn treballant per la unió bancària. Danièle Nouy ha defensat com a "creïbles" els resultats dels exàmens recents a la banca i s'ha mostrat convençuda que contribuiran a augmentar la confiança, millorar el finançament de les entitats i reactivar el crèdit.

El Banc d'Espanya, per la seva banda, s'encarregarà de la supervisió directa de les entitats menys importants i d'entitats com la Sareb o les societats de taxació.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut