Tarragona

El 95% dels treballadors del metall de Tarragona segueixen la vaga de 24 hores pel conveni

El 95% dels treballadors del metall de les comarques de Tarragona han secundat la jornada de vaga convocada pel sindicats CCOO i UGT per reclamar millores en el conveni col·lectiu. L'aturada, de 24 hores, ha acabat a les deu de la nit i ha mobilitzat un sector al qual pertanyen 15.000 treballadors. Els representants dels treballadors han cridat a la vaga després del trencament de les negociacions amb l'Associació Patronal d'Empresaris del Metall de Tarragona.

Actualitzat
Els representants dels treballadors han explicat que la patronal proposa una compensació i una absorció que els sindicats no accepten. Des de Comissions Obreres, José Antonio Hernández ha indicat que la proposta de la patronal "el que dóna per un costat t'ho treu per l'altre, i per tant suposa que l'increment real per als treballadors és neutre".

En concret, segons els sindicats, la patronal vol augmentar els salaris base a costa de reduir extres i complements que fins ara no eren compensables. La UGT i CCOO demanen que l'increment de sous real sigui del 4,5% i amb una clàusula de revisió anual.

Sindicats i empresaris es van reunir dijous, però sense aconseguir arribar a un acord. La protesta de 24 hores ha estat només a les empreses i no afecta la producció. Tal com es preveia, la zona on més s'ha notat és el polígon petroquímic, on es concentra el 40% dels treballadors del metall de la província. Els sindicats ja han anunciat més mobilitzacions si després de la vaga no s'arriba a cap acord.
Anar al contingut