Brussel·les

El 95% dels espanyols creu que la corrupció està generalitzada al país, segons un estudi de Brussel·les

La corrupció està generalitzada arreu de l'estat espanyol, segons el 95% dels seus ciutadans. Així es reflecteix en un estudi del fenomen fet per la Comissió Europea. Espanya està en el tercer lloc d'aquest rànquing després de Grècia i Itàlia.

RedaccióActualitzat

El 95% dels espanyols creu que la corrupció està generalitzada arreu de l'Estat, segons el primer estudi sobre aquest fenomen en l'àmbit europeu elaborat per la Comissió Europea, que s'ha fet públic aquest matí. Espanya és el tercer estat on els ciutadans consideren més estès aquest problema, segons els investigadors. Encapçalen la llista Grècia i Itàlia. La mitjana en el conjunt de la Unió Europea és del 76%. El 63% dels espanyols -el percentatge més alt de tota la UE- considera que la corrupció l'ha afectat personalment en la seva vida quotidiana.

Davant d'aquestes dades, la Comissió Europea reclama a Espanya que vigili més el finançament dels partits polítics per detectar irregularitats i que reforci el règim de sancions, dins de les mesures que hauria d'aplicar per combatre la corrupció al país. Brussel·les demana una auditoria externa anual per a cada formació política i la publicació "online" dels seus resultats, inclosos els préstecs, alhora que recomana "una atenció més gran a la supervisió dels riscos associats a les donacions procedents d'empreses que tinguin contractes amb l'Estat".

L'estudi de la Comissió Europea es fa ressò implícit dels casos de corrupció més coneguts com la investigació que afecta "un extresorer d'un partit polític i gairebé 90 destacats polítics, empresaris i banquers acusats de pràctiques corruptes", en al·lusió a l'anomenat "cas Bárcenas".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut