Barcelona

El 50% de les proves de la sida es fan amb retard

Al voltant del 50% dels diagnòstics del virus de la sida es fan amb retard, quan la persona ja presenta alguna malaltia indicativa de la sida. El fet de saber al més aviat possible que s'està infectat és un avantatge considerable, ja que permet accedir al seguiment mèdic i a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida del pacient, i a més facilita adoptar mesures per evitar la reinfecció o la transmissió.

Actualitzat
Aquesta és una de les dades que s'han divulgat durant la presentació de la diada de la prova de detecció del VIH, en què el director de Salut Pública, Antoni Plasència, ha revelat unes altes xifres de controls que donen motius per a l'optimisme. Gairebé unes 300.000 persones es van fer proves per a la detecció de la sida, de les quals el 0,88% van donar positiu. Això suposa un augment del 8% respecte al 2007. El nombre de ciutadans que s'han fet les anàlisis no ha parat de créixer des que l'any 1993 es van començar a fer les primeres proves de detecció a Catalunya.

A més, l'any 2008, es va introduir a la província de Barcelona una experiència pilot a tot l'Estat que ha resultat un èxit. Es van facilitar les proves ràpides de detecció de la sida a 36 farmàcies de 21 localitats barcelonines. Segons les dades revelades per Plasència, es van fer 1.150 proves, és a dir, 50 per setmana, gràcies a les quals es van detectar 10 infeccions. L'experiència ha estat tan positiva que ja s'està pensant estendre-la a la resta del territori a partir del 2010.

Anar al contingut