Washington

Dos tripulants del "Discovery" comencen la primera de les tres passejades espacials

Dos astronautes del transbordador "Discovery" han abandonat la nau per fer la primera passejada espacial de la missió de proveïment de l'Estació Espacial Internacional. "Hi ha un planeta gran a sota meu. Bon senyal", ha dit Piers Sellers després d'obrir l'escotilla. Sellers i Mike Fossum repararan des de l'exterior el transbordador de l'estació i provaran el moviment d'un braç robòtic que permetrà reparar en futurs vols les lloses d'aïllament que protegeixen el casc de la nau de la calor.

Actualitzat

Sellers i Fossum repararan l'únic cable d'energia i transmissió de dades que uneix el transbordador amb la resta de l'estació espacial. La unitat tenia un altre cable similar, però es va tallar accidentalment el mes de desembre passat.

La seva segona tasca serà provar el braç robòtic del "Discovery", al qual se li ha afegit una extensió de quinze metres per poder arribar a tots els punts de la nau, cosa que en permetrà la reparació encara que no estigui acoblada a l'estació.

L'extensió és una resposta al desastre del transbordador "Columbia", que es va desintegrar durant el seu retorn a la Terra l'1 de febrer del 2003, a causa del despreniment de lloses aïllants durant l'enlairament.

Aquest serà el quart passeig espacial per a Sellers i el primer de Fossum, en les seves carreres com a astronautes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut