NASA

El transbordador "Discovery" s'acobla amb èxit amb l'Estació Espacial Internacional

El transbordador "Discovery", amb set tripulants a bord, ha atracat a l'Estació Espacial Internacional en la tercera jornada de la seva missió de 12 dies per abastir la seu orbital. Seguint els plans previstos per la NASA, després de sortir del centre espacial Kennedy, a cap Canaveral, el "Discovery" s'ha acoblat al moll 2 de l'estació orbital aquest dijous al matí. Durant la maniobra, el transbordador s'ha acostat a una velocitat de tres centímetres per segon fins a la plataforma, on es troben dos astronautes, el rus Pavel Vinogradov i el nord-americà Jeffrey de Williams.

Actualitzat
El comandant de l'estació orbital, el rus Pavel Vinogradov i el seu company, el nord-americà Jeffrey de Williams, han celebrat l'acoblament del "Discovery", on viatgen set astronautes, entre els quals l'europeu Thomas Reiter, que s'estarà sis mesos a l'EEI.

Aquesta serà la primera vegada que l'Estació Espacial Internacional compta amb la seva dotació completa de tres astronautes des que el grup d'expedició 6 va partir d'allà al maig del 2003.

Abans de l'acoblament els tripulants de l'estació han utilitzat càmeres d'alta resolució per inspeccionar els panells aïllants que cobreixen el "Discovery". Les imatges que han obtingut seran enviades al Control de Missió perquè les analitzin. Això després que un dia abans del seu llançament es trobés una escletxa de 13 centímetres de llargada i de 20 de profunditat en un dels tancs externs de la nau. Després que l'enlairament acabés amb èxit, ara es voldria determinar si el "Discovery" ha patit danys durant aquesta maniobra i si està en bon estat per tornar a la Terra.

Abans, però, el "Discovery" deixarà les quasi dues tones i mitja de subministrament i equips que duu per a l'estació i retirarà d'aquesta els que ja s'han usat, així com experiments científics complets i escombraries.

També està previst que els tripulants del "Discovery" facin almenys dos passejos espacials, sempre mentre la nau estigui atracada. Durant les excursions, els tripulants assajaran tècniques d'inspecció i per a la protecció del recobriment dels panells tèrmics de la nau.
Anar al contingut